Disponibilitat i Reserves

Targeta Promo Hotel Rambla Figueres.png

Wifi Gratuit

A tot l'establiment

Parking

Parking pels clients

Esmorzar

Diferents opcions d'esmorzar

Atenció personatlitzada

Millor preu garantit

Hotel Rambla Figueres Presentacio Processo Verges

LA PROCESSÓ DE VERGES I LA DANSA DE LA MORT


Des dels seus orígens i fins l’actualitat, la processó ha estat l’aportació més important de Verges a la cultura catalana i una de les mostres més importants del teatre tradicional català. Per mantenir aquesta tradició, cada Dijous Sant els habitants de Verges es converteixen en actors per un dia i escenifiquen la processó davant dels ulls dels milers de visitants que omplen la població amb motiu del misteri.

Hotel Rambla Figueres Processo Verges 01

 

  • A les 5 de la tarda desfilada de Manages, que recorren el poble, des de l’ajuntament, per a recollir les imatges que durant la nit formaran part de la Processó.

 

Hotel Rambla Figueres Processo Verges 02

 

  • A les 10 de la nit representació del Misteri de la Passió a la plaça . Per accedir-hi cal haver adquirit una entrada, a través de Koobin, fins el dimecres Sant o bé a la taquilla situada a la Plaça 11 de Setembre, durant tot el Dijous Sant.

 

Hotel Rambla Figueres Processo Verges 03

 

  • A les 12 de la nit processó pels carrers, un cop feta la condemna de ser crucificat, Jesús amb la creu comença el seu recorregut fins a la crucifixió. La Processó comença i acaba a la plaça de l’església i fa un recorregut pels carres del poble, on, en llocs determinats, tenen lloc algunes escenificacions: la curació del cec, la 1a caiguda amb la verònica, les tres maries i les dones de Jerusalem, la 2a i la 3a caiguda.És destacable el pas de la Processó pel Carrer dels Cargols per la singularitat de la seva ambientació i el doble final de la Processó: La Crucifixió, a la plaça de l’Església, i la reverència de la Dansa de la Mort davant del Santíssim.

 

Hotel Rambla Figueres Processo Verges 04

 

La Dansa de la Mort. És un quadre amb molta simbologia de característiques ancestrals i úniques, integrat dins la Processó de Verges, que la composen deu personatges. El cos principal del grup l’integren la Dalla, capdanser del grup, amb una dalla amb la inscripció “Nemini Parco”; la Bandera és el portador d’una bandera negra amb la inscripció “lo temps es breu”. Els Platets, dos esquelets infants que porten un platet amb cendra i el Rellotge, un altre esquelet infant que porta un antic rellotge sense busques. Ballen al so d’un tabal col·locats en forma de creu i amb un seguici de quatre personatges més, els quals, amb torxes, il·luminen el quadre i hi aporten l’aire tètric que el caracteritza.

 

Hotel Rambla Figueres Processo Verges 06

 

Hotel Rambla Figueres Processo Verges 07

 

No deixi escapar la oportunitat de veure aquesta representació única!

 

Formulari de Contacte

Preguntes i comentaris són benviduts!
Empleni tots els camps requerits (*)

Dades de Contacte

Address
Rambla 33, 17600 Figueres, Espanya
Social Media